Wat voor soort bed kies jij?

Je wilt graag een nieuw bed kopen voor jezelf, voor de kids of voor de logeerkamer. Alleen weet je niet zo goed hoe je nu het juiste soort bed uitkiest. In dit artikel leggen we je alles uit over de verschillende soorten bedden.

Kinderbed, stapelbed of hoogslaper

Voor de kinderkamer kun je kiezen voor een kinderbed, zoals een ledikant, een wieg of een bed in een kleiner formaat. Een stapelbed of een hoogslaper is ook een optie. Als je kiest voor een stapelbed, kan er af en toe een logee blijven slapen. Met een hoogslaper houd je onder het bed veel ruimte over. Hier kun je bijvoorbeeld een kast of een bureau plaatsen.

Tweepersoonsbed, twijfelaar of waterbed

Als je op zoek bent naar een bed voor je eigen slaapkamer, heb je de keuze uit een tweepersoonsbed, een twijfelaar of wellicht gewoon een eenpersoonsbed. Een twijfelaar is net wat kleiner dan een tweepersoonsbed, maar je kunt hier wel met zijn tweeën in slapen. Dit is ideaal als je slaapkamer niet zo groot is. Een waterbed kan ook een goede keuze zijn. Veel mensen vinden dit lekker comfortabel en ervaren minder lichamelijke klachten, maar het is wel een stuk duurder dan een gewoon bed.

Logeerbed of vouwbed

Ben je op zoek naar een bed voor de logeerkamer? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een gewoon eenpersoonsbed dat je als logeerbed kunt gebruiken. Een vouwbed is ook een goede keuze. Dit bed kun je makkelijk in elkaar vouwen, waardoor je meer ruimte overhoudt in de logeerkamer. Er zijn veel verschillende soorten vouwbedden verkrijgbaar, waardoor je altijd wel iets vindt wat precies in jouw logeerkamer past.

Dekbed kiezen

Natuurlijk wil je ook een goed dekbed kiezen. Je kunt kiezen voor synthetische dekbedden of een dekbed van wol, dons en katoen. Vierseizoenen dekbedden zijn erg populair, omdat je hiermee altijd het juiste dekbed hebt voor elk jaargetijde.

Plaats een reactie