Slim besparen door online boodschappen te bestellen

Sinds de coronacrisis bestellen steeds meer mensen boodschappen online. Deze enorme groei in populariteit heeft echter niet alleen met de coronacrisis te maken. Ook voor die tijd was er al een toenemende vraag te zien. Dit heeft verschillende oorzaken. Allereerst zijn mensen steeds meer behendig en vertrouwd met de digitale wereld en groeit het aanbod van online supermarkten. Daarnaast speelt ook gemak een belangrijke rol. We worden allemaal steeds drukker en tijd voor het huishouden is er bijna niet. Boodschappen via internet bestellen kan bovendien ook nog eens tot een fikse besparing leiden. Dit in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Daarom leggen we het graag even uit.  

Minder verleidingen 

Het grootste voordeel van online boodschappen bestellen is dat je voor minder verleidingen komt te staan. Bijna iedereen zal wel herkennen dat boodschappen doen op een lege maag geen goed idee is. Al gauw loop je langs de koekjes en chips en gooi je je wagen vol met spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Zonde, want dit zijn kleine bedragen die wel enorm snel op zullen lopen. Wanneer je online boodschappen doet, dan doe je dit op een moment dat het jou uitkomt. Bovendien kan je zo de koekjes en chips eenvoudig mijden. Daardoor is het eenvoudiger om verleidingen te weerstaan. Hierdoor bespaar je ongemerkt heel veel geld. Simpelweg door enkel doelgericht te shoppen. 

Filter producten op prijs 

Het is online veel gemakkelijker om producten op basis van prijs met elkaar te vergelijken. In de supermarkt kijk je alle schappen na, maar is het heel moeilijk te zien wat nu de goedkoopste keuze is. Wanneer je erg op je budget moet letten is het dan ook wel zo prettig als je in één oogopslag ziet wat de beste keuze is. Online kan je gelukkig eenvoudig alle producten op basis van prijs filteren. Dit betekent in de meeste gevallen dat je eerst de producten tegen de laagste prijs ziet en vervolgens verder kunt scrollen voor de duurdere producten. Zo kan je verantwoord een goede keuze maken en betaal je nooit onnodig te veel. 

Geen bezorgkosten 


De meeste mensen zijn bang dat ze bij online bestellen direct voor ontzettend hoge bezorgkosten komen te staan en hierdoor alle bovenstaande voordelen weer teniet doen. Gelukkig is dit lang niet altijd het geval. Zo zijn er supermarkten die speciale aanbiedingen hebben. Als je van één van deze aanbiedingen gebruik maakt, dan zijn de bezorgkosten voor niets. Daarnaast zijn er ook nog een aantal supermarkten die een minimumbedrag gebruiken. Wanneer er boven dit bedrag een bestelling wordt gedaan, dan betekent dit dat je geen bezorgkosten hoeft te betalen. Gratis boodschappen online vanaf 85 euro is natuurlijk heel interessant. En wanneer je weekboodschappen voor een heel gezin doet, dan kom je ook gemakkelijk aan dit bedrag. 

Moet je aan een minimumbedrag komen om de bezorgkosten gratis te krijgen? Bekijk dan voordat je de bestelling plaatst hoe ver je nog van dit bedrag verwijderd bent. Als dit slechts twee euro is en de bezorgkosten hoger zijn, dan doe je er goed aan om nog een extra product voor dat bedrag te bestellen. Zo betaal je niet meer dan anders, maar krijg je wel een extra product ‘cadeau!’

Plaats een reactie