Hoe richt ik mijn thuiswerkplek in?

Thuiswerken wordt alsmaar meer populair. Er zijn voldoende redenen en omstandigheden waardoor we meer thuis gaan werken. Een degelijke werkplek is hiervoor onmisbaar. Maar hoe richt jij je thuiswerkplek in? Wat heb je zoal nodig en waar moet je op letten? Wij geven jou hier een aantal richtlijnen. Zo wordt thuiswerken nog aangenamer en efficiënter.

Ga in een afzonderlijke ruimte zitten

Thuiswerken gebeurt nog veel te vaak gewoon aan de eetkamertafel of in de zithoek. Niet doen! Kies voor een afzonderlijke kamer, hoe klein ze ook is! Zo hou je zo veel mogelijk werken en privé uit elkaar.

Kies het juiste materiaal voor je inrichting

Thuiswerken is niet gewoon je computer ergens op een tafel plaatsen en je op een gewone stoel installeren. Kies voor een heuse kantoorstoel die verstelbaar is en waar je comfortabel op zit. Tenslotte zit je er ook vele uren op. Een gewone tafel kan best wel, maar voorzie dan bijvoorbeeld een ladenblok. Zo heb je al je spullen altijd bij de hand. 

Verder voorzie je ook andere zaken die je thuiswerkplek aangenamer maken. Uiteraard is dit afhankelijk van je job en de bijhorende activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een printer. Als je grote documenten moet nalezen, leest het nog altijd makkelijker op papier dan op je scherm. Denk aan prikbord of een muur die je met schoolbordverf schildert.

Maak het gezellig

Hoe miniem je kantoortje thuis ook is, richt het gezellig in. Denk bijvoorbeeld aan leuke kleuren of een mooi uitzicht. Ook je verlichting is zeer belangrijk. Voorzie algemeen licht voor als je de kamer binnen komt. Daarnaast zorg je voor functioneel licht waarmee je gericht licht creëert. Dit kan bijvoorbeeld een bureaulamp zijn. 

Creëer daarnaast in je thuiswerkplek ook sfeerlicht voor als je tussendoor even tot rust wilt komen. Als je over voldoende ruimte beschikt, installeer dan een luie zetel of een bank. Zo hoef je je niet altijd naar de woonkamer te begeven om toch even uit te rusten. Maak het gezellig met mooie muurdecoratie of een vloerkleed. Denk ook aan persoonlijke spullen zoals foto’s van de kinderen, een aantal items die te maken hebben met je hobby of je favoriete kunstwerkje.

Een buitenkantoor: een echte luxe!

Misschien heb je wel een tuinhuisje of een schuurtje waarin jij je kantoor kunt inrichten. Dit is pas echte luxe! Zo zit je niet alleen zeer rustig en van alles weg. Je zit ook nog eens tussen het groen, wat je thuiswerkplek rustgevend en inspirerend maakt.

Bron: Officetopper

Plaats een reactie