Wat als je slot kapotgaat?

Je bent laat op weg naar je werk, en probeert snel alles op orde te krijgen. Met je handen vol steek je snel de sleutel in het slot van je voordeur en draait hem. Dan bemerk je dat het slot kapot is. Wat nu?

Heel vervelend als je slot kapot is

Een slot wordt vaak elke dag gebruikt, vooral de sloten op voordeuren. Het is daarom niet verwonderlijk dat ze op den duur stuk gaan. Als je slot kapot is, is dat natuurlijk heel vervelend. Dit omdat je deuren en ramen niet meer goed gesloten kunnen worden, waardoor je woning onveilig wordt.

Er zijn veel verschillende soorten sloten. Hoewel ze allemaal stuk kunnen gaan, verschilt de reparatie. De meest gebruikelijk slot voor binnendeuren en kozijnen is een insteekslot. Er zijn dag en nacht insteeksloten, deze sloten bieden iets meer bescherming en kunnen natuurlijk ook gerepareerd worden. Ook zijn er meerpuntsloten, oplegsloten en pensloten. Gelukkig kun je voor elk slot bij een slotenmaker terecht. 

Slot kapot, schakel een slotenmaker in

Vaak is het nodig om een slotenmaker in te schakelen om je huis weer veilig te maken. We raden niet aan je sloten zelf te repareren. Een slot is nogal technisch en er is een kans dat je het slot alleen maar meer kapot maakt. Een slotenmaker staat voor je klaar om ervoor te zorgen dat al je slot veilig gerepareerd wordt. Een erkende slotenmaker kan je slot deskundig en snel repareren en natuurlijk tegen een eerlijke prijs.

Bij een inbraak zijn de sloten soms zo beschadigd dat repareren niet meer de moeite waard is. In zo’n geval is het beter om het slot te vervangen. Doe altijd eerst aangifte, zodat de verzekeringsmaatschappij de kosten kan dekken. Zo kun je er zeker van zijn dat je huis weer helemaal veilig is.

Plaats een reactie