Tips voor het kopen van de beste kappersstoel

Goede salonstoelen zetten de toon en sfeer in je kapsalon. Bovendien stellen ze je in staat om makkelijker en efficiënter superieure diensten te verlenen waardoor je uiteindelijk meer omzet maakt. Je vindt ze in verschillende prijsklassen en stijlen, dus hoe vind je nu de beste? Wanneer je een kapperszaak wilt openen of gewoon op zoek bent naar een nieuwe uitrusting voor je winkel, volg dan deze tips voor het kopen van de beste kappersstoel

Voordat je overgaat naar de top kwaliteiten die je zoekt in je gloednieuwe, luxe kappersstoel zijn er dingen die je op voorhand moet vaststellen. Bedenk wie je typische klanten zijn, hoe druk het is in je kapperszaak en welke diensten je aanbiedt. De antwoorden op deze vragen kunnen je inzicht verschaffen. Zo weet je wat de belangrijkste eigenschappen en kwaliteiten van je nieuwe stoelen moeten zijn. Ook niet onbelangrijk om in je beslissing mee te nemen zijn bijvoorbeeld: gewichtsbeperkingen, duurzaamheid, stijlen, garantie en materialen. 

Comfort voor klant en personeel 

Naast het leveren van geweldige diensten, is het comfort één van de belangrijkste factoren die voor een geweldige klantervaring zorgen. Zorg ervoor dat je rekening houdt met lendensteun en een breedte kiest die die geschikt is voor alle maten. Gemak van de hoofd- en voetensteun, en schuimkussens met hoge dichtheid leveren ook een grote bijdrage. Vergeet ook het comfort van je personeel niet. Stel je personeel in staat om hun beste werk te doen en respecteer hun ambacht. Vanuit dit oogpunt is het erg belangrijk om een hydraulische kappersstoel te overwegen. Deze past zich aan de lichaamslengte aan, vergrendelt in alle nodige posities, en biedt de maximale mobiliteit voor alle behandelingen. 

Kwaliteit en duurzaamheid 

Ongeacht de prijs is het een grote investering. Het is daarom logisch dat je zo lang mogelijk plezier wilt hebben van je kappersstoel. Ongeacht je budget is er is een breed scala aan kwalitatief hoogwaardige items om uit te kiezen. Een manier om uitstekende kwaliteit en duurzaamheid te garanderen is te kiezen voor een kappersstoel van gerenommeerde merken. Dit kan een prijzige aangelegenheid zijn. Het zal je voorzien van langdurige resultaten en bespaart je geld in de toekomst. 

Inline – Concepts of beauty

Materiaal en onderhoud van een kappersstoel

De kwaliteit en duurzaamheid van materialen is essentieel. Metalen delen, chroom en gegoten aluminium zijn zeer duurzaam en geven een chique uitstraling. Daarnaast worden krassen en slijtage sporen gemakkelijk verborgen. Kies voor hoogwaardig vinyl. Vinyl is gemakkelijk te onderhouden. In tegenstelling tot stof en leer die sneller de leeftijd en het gebruik kunnen verraden. Houd ook rekening met je eigen voorkeuren. Onderstellen van een kappersstoel zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen, denkend aan kleuren, standaard, elektrisch en meer. Elke kapper wilt zijn gloednieuwe stoelen graag net zo mooi houden als de dag dat ze binnen kwamen. Vinyl is een uitstekende optie. Je kunt hoogwaardig vinyl er blijvend mooi uit laten zien en het eenvoudig onderhouden met een vinylreiniger. Chroom hou je mooi met een goede chroom reiniger. Tot slot, om er zeker van te zijn kun je ook stoelhoezen in overweging nemen om jouw kappersstoel te beschermen

Plaats een reactie