Een kleurig servies in jaren ´70 stijl 

De periode rond 1970 was een periode waarin erg veel kleur werd gebruikt. Dit zag je terug in veel verschillende vormen. Zo gebruikten veel mensen bijvoorbeeld veel kleur in hun kleding maar ook in de inrichting van het huis. Een kleurige behangsoort in een opvallende print zag je in die periode bij veel mensen thuis. Vandaag de dag  kiezen mensen voor de inrichting van hun huis meestal  voor een rustiger sfeer en voor minder opvallende  kleurencombinaties en prints. De liefde voor veel verschillende kleuren zag je in de jaren ´70 ook heel veel terug in de borden, kopjes en schoteltjes diet veel mensen in de kast hadden staan. De kopjes, borden en schalen waren voornamelijk van keramiek gemaakt en hadden allerlei verschillende opvallende kleuren. Het behang zien we in steeds meer moderne woningen terugkomen en het het jaren ‘70 servies is  tegenwoordig ook weer helemaal in. Kleurige jaren ‘70 kopjes kun je onder andere aanschaffen bij HK Living. Maar waar moet je nu eigenlijk rekening mee houden bij het kopen van retro kopjes en borden?

Let op de kwaliteit

Wanneer je op zoek gaat naar een servies in jaren ‘70 stijl zoals bijvoorbeeld, kleurrijke bordjes HK Living kopjes zul je versteld staan van het ruime aanbod van uiteenlopende mogelijkheden voor borden, kopjes, mokken en ander serviesgoed van het servies in de typische jaren ´70 stijl. Omdat dit soort servies momenteel heel  populair is zijn er veel mogelijkheden in allerlei prints en kleuren. Maar het is zeker ook aan te raden om  te letten op de kwaliteit van de bordjes en kopjes. Let vooral ook op hoe breekbaar het servies is. Vaak is deze stijl servies gemaakt van aardewerk. HIerin zitten wel verschillen zoals bijvoorbeeld aardewerk of porselein. Porselein is het sterkste. Dit komt omdat Porselein van alle soorten op de hoogste temperatuur afgebakken is. Hoe dik de glazuurlaag is speelt ook een grote rol in of het servies snel zal breken of niet. 

Verschillende kleuren en stijlen 

Het kan zijn dat je het niet alleen leuk vindt staan maar dat je het ook leuk vindt om het te verzamelen en steeds weer iets nieuws toe te voegen aan je collectie. Als je het bijvoorbeeld leuk vindt om al het servies in je kast  van één specifiek type te hebben is het makkelijk als je weet welke soorten servies er allemaal zijn en hierin voordat je naar de winkel gaat een keuze te maken. Bekijk om deze reden van te voren alle mogelijkheden die er zijn. Ga jij bijvoorbeeld voor twee of drie verschillende kleuren servies of wil je misschien liever kopjes die per stuk een  andere kleur hebben maar wel met elkaar  een mooi kloppend geheel vormen? Ga je voor een specifieke print  voor het servies of bijvoorbeeld voor dezelfde in verschillende kleuren? Er zijn heel veel keuzes en daarom is het zeker aan te raden om vooronderzoek te doen.

Tweedehands servies kopen

Een groot voordeel aan dit type servies is dat je het niet nieuw hoeft aan te schaffen. Het is immers al eens een keer in geweest en hierdoor is het ook veel te koop in tweedehands winkels, kringloopwinkels of op online tweedehands sites. Je zal hier veel kopjes vinden die heel goed passen bij jouw smaak of bij het servies dat al in je kast staat. 

Plaats een reactie