Hoe je trap renoveren?

Een trap renoveren kan je zelf, zonder veel geld uit te geven, met wat doe-het-zelf vaardigheden en een snufje verbeelding. Een trap is een van de eerste dingen die je ziet als je je huis binnenloopt, dus het is logisch om het als een centraal punt te gebruiken. Er bestaat echter een misvatting dat als je trap oud en versleten is, of misschien niet naar jouw smaak, je de gehele trap dan moet vervangen, maar dat is niet waar! Hieronder een aantal voordelen van een traprenovatie.

Ontdek de mogelijkheden van traprenovatie

Zoals bij alles wat je renoveert, moet je een goed plan hebben voordat je begint. Je moet beslissen wat je wilt veranderen – wil je alleen de leuningen veranderen, of wil je de treden ook opnieuw doen? Als je eenmaal hebt besloten wat je wilt veranderen, kun je de trap onderdelen bestellen die je nodig hebt. Om je trap te renoveren moet je plannen en meten. Er zijn veel traponderdelen te renoveren bij het uitvoeren van een traprenovatie. Dus vraag altijd een traprenovatie bedrijf om hulp als je niet zeker weet wat je moet bestellen.

Treden en stootborden vervangen

Een traprenovatie begint altijd met de stootborden en treden zelf. Haal de oude treden eruit en verwijder eventuele gevaarlijke schroeven, daarna kun je de treden en stootborden opmeten. Het geheim van een succesvolle traprenovatie is om eerst het eerste en tweede stootbord te plaatsen, alvorens de eerste trede te installeren. Daarna kun je eventuele naden met kit dichten.

De afwerking

Nu het raamwerk van je nieuwe trap klaar is, kun je je richten op de afwerking. Zoals in elke kamer van je huis is goede verlichting belangrijk, en met een trap kun je echt spelen met verlichting. Plaats warme verlichting in de richting van de hal, of plaats led strips onder de treden voor een eigentijdse look. Dit werkt vooral goed als er in de ruimte weinig natuurlijk licht is.

Plaats een reactie