3 x creatief met standaard fotolijstjes

Heb je zin in een creatieve middag? Of ben je op zoek naar inspiratie voor een kinderfeestje? Een fotolijst een complete make-over geven is altijd leuk. Zo kun je je lijsten nieuw leven inblazen en daarmee je huis gelijk persoonlijker maken. In dit artikel geef ik je drie tips hoe je van een standaard fotolijst naar een leuke, gepersonaliseerde lijst gaat. Je kunt de tips los van elkaar gebruiken, maar je kunt ze natuurlijk ook combineren. 

Een ander kleurtje

Was jij eerder helemaal van lichte kleuren in huis en wil je nu graag wat meer donkere kleuren toevoegen? Het is niet nodig om nieuwe fotolijsten te kopen. Je kunt de lichte fotolijst namelijk eenvoudig overspuiten of schilderen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een krant, een spuitbus of schilderspullen en je fotolijst. Ga je met een spuitbus aan de slag? Misschien is het dan beter om dit klusje even buiten te doen. Nadat je het lijstje in de gewenste kleur hebt gespoten of geschilderd, moet je deze goed laten drogen voor je je foto er in doet en hem in huis neerzet. Wil je fotolijstjes versieren voor een kinderfeestje? Denk dan eens aan wat fellere kleuren. Wat ook een leuke tip is om een gedeelte af te plakken met een stukje tape en vervolgens de rest te schilderen. Zo krijg je als je het tape verwijdert een leuk lijstje met verschillende kleuren. 

Beplakken

Een andere manier om je fotolijst te versieren is om deze te beplakken. Hierbij kun je denken aan stickers, maar ook aan bijvoorbeeld droogbloemen, schelpen of andere decoratie. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op en dit hoeft helemaal niet gelijk kinderachtig te zijn. Wil je het wel voor een kinderfeestje gebruiken en is het thema van het kinderfeestje bijvoorbeeld prinsessen. Kies er dan voor om allemaal soorten prinsessen stickers te kopen, zodat de kinderen ieder hun eigen prinsessen lijstje kunnen maken. Nog leuker, maak daarna een foto van de kinderen in hun prinsessen outfit en laat die voor ieder kind afdrukken zodat die in het lijstje kan komen. Zo hebben ze allemaal een aandenken aan het kinderfeestje. 

Teksten

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden, maar is dat nog niet genoeg voor jou? Dan kun je er ook voor kiezen om een tekst op het lijstje te zetten. Dit kun je doen door het er letterlijk op te schrijven, maar je kunt hier ook weer kiezen voor stickers. Wil je wel tekst toevoegen, maar wil je niet dat iedereen die tekst zomaar ziet? Dan kun je ook op de achterkant van de foto een klein tekstje te schrijven over de foto. Hierbij kun je denken aan de datum van de foto, maar ook aan de gebeurtenis of het gevoel wat je toen had. Zo kun je dit altijd teruglezen en dat maakt de foto nog persoonlijker. Op het lijstje kun je dan kiezen voor een paar woorden die erbij passen.

Plaats een reactie