Handige tips voor het ontstoppen van een dakgoot

Regelmatig je dakgoot schoonmaken is erg belangrijk. Zo voorkom je een mogelijke verstopping en overstroming. In dit artikel lees je meer over waarom, hoe vaak, wanneer je een dakgoot moet ontstoppen. Je krijgt ook handige tips van een dakdekker voor het ontstoppen van je dakgoot.

Handige tips om een dakgoot te ontstoppen

Het is belangrijk dat je je dakgoten regelmatig schoonmaakt. Doe je dit niet, dan bestaat er een kans dat de dakgoot verstopt raakt. Je zult de dakgoot dan moeten ontstoppen. Hoe doe je dat? Hieronder krijg je een aantal tips van een dakdekker om de dakgoot te ontstoppen.

1. Zet de ladder stevig neer en laat hem minstens 90 centimeter boven de dakgoot uitsteken. Voor extra stabiliteit is het raadzaam om geen gebruik te maken van de bovenste drie treden.

2. Maak een emmer vast aan de ladder zodat je het vuil in de emmer kunt doen.

3. Schep eerst het losse vuil uit de dakgoot. Dit gaat het gemakkelijkst als het vuil vochtig is.

4. Trek het vuil naar je toe met de goottrekker en schep het dan uit de goot met de gootschep.

5. Spoel de dakgoot daarna grondig af met een tuinslang. Het hardnekkige vuil kun je schoonmaken met de spons of schrobber.

6.  Spoel ten slotte ook de regenpijp goed door. Kijk of het water goed doorstroomt. Als dat niet het geval is, is de regenpijp waarschijnlijk verstopt. Je kunt de verstopping doorprikken met een speciaal doorprikveertje of je kunt proberen hem weg te spuiten met een hogedrukspuit.

Hulp nodig bij het ontstoppen van een dakgoot?

Je kunt je dakgoot zelf ontstoppen, maar je kunt het ook aan de specialist overlaten. Dan weet je zeker dat het grondig en vakkundig gebeurt. Heb je een verstopte dakgoot of wil je onderhoud laten uitvoeren aan de dakgoot? Schakel dan een betrouwbare en vakkundige dakdekker bij je in de buurt in. Ook voor andere dak klussen of advies over je dak kun je bij een dakdekker terecht.

Plaats een reactie