Hoe ontstaat een wespennest in de grond?  

Een wespennest in de grond verwijderen? Graafwespen bouwen hun wespennest graag in de grond. Je ziet een wespennest aan een gat of kuiltje in een opgeworpen hoop aarde. Dit wordt ook wel de ingang van het nest genoemd. Er wordt ook wel gesproken over grondwespen, maar dit is geen bestaande wespensoort. Vaak is het de graafwesp, maar ook gewone wespen en horzels kunnen soms hun nest in de grond bouwen.

Zelf een wespennest in de grond verwijderen

Er is veel verleiding om het probleem zelf aan te pakken als er een plaag is. Er zijn veel oplossingen bedacht, maar ze zijn niet allemaal even effectief of slim bedacht. Je hebt misschien al gehoord van de volgende methoden:

1.               Een wespennest verdrinken: Mensen proberen dit soms te doen met kokend water. Helaas kun je met deze methode maar een klein deel van de larven en wespen doden.

2.              Je kunt het zand in de opening van het nest vegen, maar de wespen graven zich er weer uit. Je bent dan weer terug bij af.

3.              Probeer nooit gebruik te maken van vuur om een wespennest in de grond te bestrijden. Het kan zomaar zijn dat je de gehele tuin in de brand steekt. Vooral in de zomer, als het heet en droog is, is dit echt af te raden. Chemische middelen om vuur te maken zijn ook niet goed, ze verontreinigen de bodem.

4.              Mensen willen soms ook de omheining, de struik of de boom waar het nest zit weghalen. Dit is niet aan te raden, want de wespen vliegen massaal uit de grond.

Schakel een vakman in om een wespennest in de grond te verwijderen

Een wespennest in de grond is heel moeilijk zelf te verwijderen. Vermijd het ongemak en de moeite en neem contact op met een vakman. De ongediertebestrijder weet hoe hij het nest snel en veilig voor je kan verwijderen!

Plaats een reactie