Inrichting van de slaapkamer

Voor de inrichting van de slaapkamer zijn verschillende mogelijkheden. Met de juiste decoratietrucs kun je de slaapkamer omtoveren in de ultieme plek om bij te tanken. Bij een slaapkamer kun je je romantische ideeën de vrije loop geven. Denk bijvoorbeeld aan romantische luiken voor de ramen. Dit is direct een mooie blikvanger. Bovendien zijn ze zeer praktisch om de ruimte overdag aardedonker te krijgen.

Om een houten vloer (of laminaat in houtpatroon) een mooie romantische uitstraling te geven verf (of koop) je hem een paar tinten donkerder dan de muur. De vloer wordt pas echt bijzonder als je er ook accenten op schildert. Uit de hand geschilderde bloemen bijvoorbeeld, geven de kamer nog meer romantiek. Bij laminaat wordt verven wat lastiger, maar koop eens een pakket in een afwijkende kleur, en bekijk het effect. Tip: Wanneer de slaapkamer klein is verf de kast dan in de kleur van de muur. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter.

Inspiratie en ideeën voor de slaapkamer

Je hebt een droom, je wilt je slaapkamer functioneler en persoonlijker maken. “Maar om je droom werkelijkheid te laten worden heb je een rijke man of het winnende lot uit de loterij nodig” dacht je. Totdat je erop gewezen wordt dat,

 1. comfortabele matrassen
 2. dekbedden en kussens
 3. zachte stoffen
 4. functionele kledingopbergers
 5. en accessoires

ook voordelig aan te schaffen en /of te maken zijn. Veel ideeën om van jouw slaapkamer een persoonlijke plek te maken om te relaxen, slapen en je aan te kleden wordt samen bedacht en gerealiseerd door goed te zoeken op internet.

Kledingopbergers

Klaar om aan te kleden, garderobekasten, inloopkasten, leghangkasten, schuifladekasten, teveel om te benoemen, maar 1 ding hebben ze gemeen: De juiste kastinrichting zorgt voor een overzichtelijke indeling van kleding en accessoires, in een oogopslag zien wat je hebt maakt het eenvoudiger om kleding te combineren. Dat maakt aankleden een stuk leuker.

Garderobekast

Maak van de garderobekast je persoonlijke kleedkamer, door te kiezen voor losse elementen zoals

 • Uittrekbare broekhangers met antislipgedeelte
 • Draadmanden praktische opbergers voor bedtextiel
 • Opberglade met vakverdeling voor sokken, stropdassen, sieraden.

Matrassen

Moet een goed matras duur zijn? Er zijn ook veel kwalitatief en comfortabele matrassen voordelig te koop. Je kan kiezen voor natuurlijke materialen b.v. gevuld met paardenhaar, kameelhaar, zijde, of wol, maar soms ben je beter af met andere materialen zoals polyester. Dat is wel twee maal zo sterk als katoen. Koop op gevoel, het is het meest persoonlijke meubel in je huis. Misschien heb je wel een ander type matras nodig als je partner, dat is normaal. Mensen verschillen nu eenmaal van elkaar. Na de juiste keus kunnen we je een goede nachtrust toewensen.

Dekbedden en Kussens

Je favoriete plekje heeft zachte lakens, perfecte kussens en een comfortabel dekbed. In vele samenstellingen van materialen en vullingen zijn deze verkrijgbaar. (H)eerlijke natuurlijke ganzedons/ganzeveertjes gevuld met tijk van zijde/katoen in eindeloze variaties van kleur, style en afmeting. TIP: Laat de kleur van je dekbedovertrek terugkomen in de kleur van de vloerbedekking en/of wandbekleding.

 • Een kleine slaapkamer hoeft geen probleem te zijn, gebruik positieve elementen zachte stoffen en rustgevende kleuren. Leef je uit met decoratieve details en maak gebruik van multifunctionele meubels om de kostbare ruimte optimaal te benutten.
 • Wandplanken; hiermee heb je optimale vrijheid in afmeting in hoogte breedte en diepte als je het combineert met een spiegelschuifpaneel wordt je kleine slaapkamer 2 x zo groot en licht!!
 • Rolcontainers; verkrijgbaar in spannende transparante kleuren en materialen vullen de ruimte op onder je bed, stofvrij en beschermd altijd bij hand voor je niet alledaagse spulletjes.

Plaats een reactie