Waarom een lichtkoepel gebruiken?

Wanneer je een aanbouw met een plat dak aan je woning hebt, kan er een moment komen dat je vindt dat er te weinig licht binnenkomt. Dan kun je daarvoor een extra raam plaatsen, maar een eenvoudigere oplossing is het plaatsen van een lichtkoepel. Vooral de heldere lichtkoepels laten veel licht door. Ze hebben een lichtopbrengst van 85%. Door extra lichtinval in de woning te creëren lijkt de ruimte groter en zorgt het bij elkaar voor een open uitstraling. Het daglicht dat via de lichtkoepel naar binnenkomt is goed voor de gezondheid en is gratis. Voor de mens is daglicht erg belangrijk. Het zorgt voor onze biologische klok en humeur. Door het daglicht, dat naar binnenkomt, laat je niet zo snel de lampen branden en dat is weer goed voor de portemonnee en het milieu.

Gratis zonnelicht en warmte
Wanneer de zon schijnt, profiteer je niet alleen van het licht, maar vooral ook van de warmte. De zon is voor ons als mens de belangrijkste bron van de vitamine D. Vitamine D is belangrijk voor onze gezondheid. De warmte die we van het zonlicht krijgen zorgt ervoor dat we de verwarming niet snel omhoog draaien. Ook tijdens de winterdagen zal het heerlijk toeven zijn in een aanbouw met een lichtkoepel, omdat het er heerlijk warm wordt. Je zult daardoor besparen op de energierekening van het gas.

Verfrissen door gebruik te maken van een verstelbare lichtkoepel.
Wanneer je een lichtkoepel hebt die je kunt openzetten, kun je daar tijdens de warme zomerdagen ook gebruik van maken. Je kunt de ruimte heerlijk verfrissen door hem een stukje open te zetten. Je moet daarvoor lichtkoepels gebruiken met een ventilatiestand. Je kunt ventilatiekoepels bestellen met een handbediende ventilatie of een met een elektrische bediening.

De losse lichtkoepel.
Een lichtkoepel kun je zonder hulpmiddelen op je platte dak monteren. Je moet de losse lichtkoepel natuurlijk aan de onderzijde goed afkitten, zodat er geen vocht naar binnen komt. Een losse lichtkoepel is goedkoop in aanschaf en gemakkelijk aan te brengen.

Een goede voorlichting is belangrijk.
Voordat je een lichtkoepel bestelt, moet je weten wat de voor- en nadelen ervan zijn. Je moet weten welk materiaal je als doorzichtig oppervlak wil hebben. Een lichtkoepel is in principe een kwetsbare plaats wanneer je je huis wil beschermen tegen inbrekers. Er zijn lichtkoepels die inbraakproef zijn. Zorg dat je dat allemaal tegen elkaar afweegt voordat je een bestelling plaatst. Laat hem ook plaatsen, zodat je zeker weet dat de montage op de juiste manier plaatsvindt. Omdat je woning ook aantrekkelijker wordt en dus ook meer waard wordt voor een eventuele verkoop, moet je een goede lichtkoepel laten plaatsen. Je zult er alleen maar plezier aan beleven.

Plaats een reactie