De voordelen en nadelen van verschillende soorten gevelbekleding

Wanneer je op zoek gaat naar geschikte gevelbekleding voor je huis of voor bijvoorbeeld je bedrijfspand ga je natuurlijk de materialen kiezen. Vaak doe je dit op basis van de kosten, maar ook vooral op basis van voor- en nadelen van de verschillende soorten gevelbekleding waaruit jij kunt kiezen. Denk dan bijvoorbeeld aan de levensduur, kosten, beschadigingen het uiterlijk, duurzaamheid en ga zo nog maar even door. Voor ieder persoon verschillen natuurlijk de beweegredenen in het kiezen van hun perfecte gevelbekleding, daarom zijn de voors en tegens ook voor iedereen afwijkend. 

Duurzame gevelbekleding

Een onderwerp dat steeds belangrijker lijkt te worden bij de aanschaf van spullen of materialen is de duurzaamheid. Wanneer het goed is voor het milieu, is dit vaak des te meer een reden om dit aan te schaffen. Wil jij duurzame gevelbekleding? Kies dan voor hout, dit heeft wel wat meer onderhoud nodig, want schuren lakken en schilderen is zo af en toe wel nodig. Als je kiest voor een kunststof gevelbekleding, is dit natuurlijk geen natuurlijk product, maar is het wel een product dat langer meegaat en minder onderhoudt vergt, daarnaast past het bij je kunstoffen kozijn die je bijvoorbeeld net op DHK.nl besteld hebt. Omdat dit product zo lang meegaat, kun je het ook echt duurzaam noemen.

Het uiterlijk van je huis

Een belangrijk aspect om mee te wegen is natuurlijk het uiterlijk van je huis. Wil je dat jouw huis een heuse blikvanger wordt? Dan kies je sneller voor hout of metaal, dit zie je natuurlijk een heel stuk minder vaak. Wil jij wel dat houten aspect, maar wil je niet het onderhoud van je hout, kies dan voor kunststof, dit kun je ook krijgen met een houtprint. Zo heb je het beste van twee werelden. Wil jij bijvoorbeeld je gevel opvullen met steenstrips? Dan kun je kiezen voor steenstrips die al op je andere stenen lijken, zo ziet niemand dat je gebruik maakt van gevelbekleding of valt het minder op, maar heb je wel het voordeel van de isolatie en de kosten die je daarmee bespaart.

Plaats een reactie