Tips voor het inrichten van de bijkeuken

Lang niet alle huishoudens hebben een bijkeuken. Sterker nog: er zijn meer huizen zonder bijkeuken dan huizen met bijkeuken. Toch is het plaatsen van een bijkeuken het overwegen waard. Keukens functioneren momenteel als meer dan alleen de plek waar het eten wordt bereid. Wanneer je een bijkeuken hebt kan de keuken echt gebruik worden voor koken en kan een bijkeuken voor andere dingen ingericht worden. Bijkeuken inspiratie opdoen is altijd verstandig, zo weet je wat je wel en niet wilt. 

Wanneer je een bijkeuken wilt laten plaatsen in het belangrijkste uitgangspunt om er bij na te denken waarvoor de bijkeuken gebruikt moet worden. Wat kan je er doen wat je liever niet in een andere ruimte in het huis wilt? Denk bijvoorbeeld aan de was, het opbergen van schoonmaakmiddelen of een extra koelkast of vriezer. We geven je hier een aantal leuke tips voor het inrichten van de bijkeuken:

Het formaat van de bijkeuken

Als eerst is het formaat van de bijkeuken natuurlijk erg belangrijk. Dit kan namelijk bepalen hoe de inrichting kan worden. Hoe groter de bijkeuken wordt, hoe uitgebreider de bijkeuken ingericht kan worden. Is het een wat kleinere ruimte? Denk dan naar waar je prioriteiten liggen. Een kleine bijkeuken kan namelijk toch prima gebruikt worden als opbergstuk

Een bijkeuken gebruiken als washok

Wanneer je een ruime bijkeuken hebt, kan je het ook inrichten als washok. De wasmachine en droger heb je liever niet in het zicht, zoals in de badkamer of keuken. Hiervoor is een bijkeuken dan wel weer een ideale plek. Plaats ze naast of op elkaar en je kan er eventueel nog een waslijn of wasrek plaatsen. Wil je de ruimte optimaal benutten? Plaats de droger en wasmachine dan op elkaar, scheelt je weer vloeroppervlak. 

Maatkasten in de bijkeuken

Een bijkeuken is in de meeste gevallen niet heel erg groot, daarom is het plaatsen van op maar gemaakte kasten iets waardoor de ruimte optimaal benut zal worden. Je zou ze maatkast zelf over de gehele breedte tot aan het plafond kunnen laten installeren. 

Een berging is ideaal

Iedereen vindt het fijn om een berging in de woning te hebben. Een plek waar huishoudelijke producten kunnen worden opgeborgen, gereedschap, schoenen en ga zo maar door. Een bijkeuken is daar een perfecte plek voor.

Plaats een reactie