Werk je toch liever thuis? Zorg dan voor een goede bureau-inrichting

Thuiswerken lijkt steeds meer de norm te worden. De meeste mensen vinden het wel prettig om een aantal dagen per week thuis te werken. Echter, heb je vaak thuis niet dezelfde kantoormeubelen als op je werk. Dat kan er in het ergste geval voor zorgen dat je naar verloop van tijd fysieke klachten ontwikkelt, je minder goed kan concentreren of gefrustreerd achter je bureau zit. Wat heb je allemaal nodig om goed thuis te kunnen werken?

Een geschikt bureau kopen
In de meest ideale situatie heb je een aparte plek beschikbaar om thuis te werken. Aan de keukentafel raak je namelijk nogal snel afgeleid. Een nieuw bureau kopen is dan ook zeker geen overbodige luxe. Een bureau in hoogte verstelbaar is het meest geschikt. Op deze manier zorg je ervoor dat je het fijnst kan werken. Zorg ervoor dat je ellebogen kunnen rusten op het bureau en dat je goed bij de computer kunt.
Een bureau in hoogte verstelbaar is dan ook ideaal als jij en je partner of huisgenoot beide thuiswerken. Op deze manier zouden jullie beide gebruik kunnen maken van één bureau.

De juiste bureaustoel
Bij een geschikt bureau hoort natuurlijk ook een goede bureaustoel. Bij voorkeur kies je ook voor een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is, of je kiest voor een stoel die precies past bij de ingestelde hoogte van jouw nieuwe bureau. Zorg voor een rugleuning die comfortabel is en ervoor zorgt dat je in de juiste zithouding aan het werk bent.

Kies je voor een bureaustoel met of zonder wieltjes? Een bureaustoel met wieltjes kan praktisch zijn als je af en toe naar een kastje wil draaien om iets te pakken. Echter, kunnen de wieltjes wel meer belasting op je gewrichten leggen. Je kunt er daarom ook voor kiezen om een ergonomische bureaustoel zonder wieltjes te kopen.
Let er ook op dat de armleuningen prettig aanvoelen. Zo ben je helemaal klaar voor jouw dag thuiswerken!

Kantooraccessoires
Jouw thuiskantoor is natuurlijk niet compleet zonder de juiste accessoires. De accessoires lijken wellicht het minst belangrijk, maar kunnen er wel voor zorgen dat jij je goed kunt concentreren tijdens het werk. Koop bijvoorbeeld een aantal organizers om al je documenten te ordenen. Daarnaast kan je een whiteboard of prikbord kopen om je belangrijkste afspraken op te noteren. Tevens kan het handig zijn om een pennenbakje op je bureau te zetten, zodat je altijd het juiste schrijfgerei bij de hand hebt.

Aarzel dus niet en ga een bureau kopen. Een bureau in hoogte verstelbaar is een investering, maar een waarvan je niet zo snel spijt zal gaan krijgen. De meeste bureaus kunnen minimaal tien jaar mee, je hebt er dus voor een lange tijd plezier van!

Plaats een reactie