Wat zijn de voordelen van kunststof gevelpanelen?

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof op hun gevel en dat is niet zonder reden. Waar vroeger vooral veel hout gebruikt werd, is tegenwoordig kunststof het materiaal dat meer en meer gebruikt wordt. En dat is natuurlijk niet zonder reden; kunststof biedt flink wat voordelen ten opzichte van hout en omdat het materiaal tegenwoordig in allerlei soorten en maten wordt aangeboden, ziet het er ook nog eens fraai uit.

Kunststof is onderhoudsarm

Het voornaamste voordeel dat kunststof heeft ten opzichte van hout, is het feit dat er amper onderhoud nodig is. Hout dat lang blootgesteld wordt aan de elementen, kan gaan rotten als het niet goed behandeld is. Daarom moet je regelmatig schuren en verven, om het hout in goede conditie te houden. Bij kunststof is dit anders. Het is onderhoudsarm en hoeft zeker niet om de zoveel tijd geschuurd en geverfd te worden. Sterker nog; wie de kunststof gevelpanelen gewoon af en toe schoonmaakt, zal zien dat ze jarenlang in uitstekende staat blijven. Het rot niet, is kleurvast en heeft daarom weinig nodig om lang mee te gaan. Het is de voornaamste reden die mensen aanhalen als ze gevraagd wordt waarom ze kunststof verkiezen boven hout. Het onderhoudsvrije aspect neemt veel zorgen weg en maakt het hebben van kunststof gevelbekleding op de langere termijn goedkoper dan hout.

Kunststof is makkelijk schoon te maken

Eigenlijk hoef je kunststof alleen af en toe schoon te maken, veel meer is niet nodig. En dat schoonmaken gaat ook nog eens bijzonder eenvoudig; een sopje, een doekje en veel meer hoef je niet te hebben. Doe dit twee of drie keer per jaar en je gevelbekleding ziet er voorbeeldig uit en houdt het in uitstekende staat. Je kan ook kiezen voor de hogedrukspuit, maar wees hiermee wel voorzichtig. Hou voldoende afstand en beschadig de gevel niet met het water. Ook bij het gebruik van wat meer agressieve schoonmaakmiddelen is voorzichtigheid geboden. Voor jezelf, maar ook voor de gevel. 

Kunststof gaat jaren mee

Een leven lang is misschien wat optimistisch, maar kunststof gaat vele, vele jaren mee als het gewoon netjes schoongehouden wordt. Deze duurzaamheid is een belangrijk pluspunt als het gaat om het gebruik van kunststof; je hoeft na het aanbrengen van kunststof gevelbekleding niet bang te zijn dat je over vijf jaar weer aan de slag kan. Het materiaal is bijzonder goed bestand tegen de elementen en kan dus vele jaren onaangetast op de gevel blijven zitten. Het maakt de eenmalige investering tot iets waar je nog tientallen jaren plezier van kan hebben, zonder bang te hoeven zijn voor onverwachte kosten. 

Al met al is kunststof een uitstekende vervanger van hout. Ook nu je kunststof kan kopen dat een reliëf heeft dat sterk doet denken aan hout, kan je je kunststof gevelbekleding helemaal afstemmen op je wensen en hoef je eigenlijk geen compromis meer te sluiten. Dus wie wil genieten van een fraaie gevel, zonder steeds bezig te hoeven zijn met onderhoud, heeft met kunststof de ideale oplossing.

Plaats een reactie