Valbeveiligingsysteem dak is tegenwoordig onmisbaar voor veiligheid

Werken op hoogte kan gevaarlijk zijn. Op hoogte kunnen namelijk veel ongelukken gebeuren, maar werken op hoogte moet wel gebeuren. Er wordt namelijk bijvoorbeeld veel gewerkt op daken en dan is het goed om een bepaald systeem te hebben dat het werken op een dak veilig maakt. Hier komt een valbeveiligingsysteem voor een dak bij kijken. Niet alleen maakt dit het werken op een dak meteen veiliger, maar ook werknemers zullen zich meteen meer op hun gemak voelen bij het werken op een dak als er een beveiligingssysteem opzit. Tegenwoordig is dit daarnaast ook een vereiste van de wetgeving en voor veilig werken is dit sowieso hard nodig.

Wat is een valbeveiligingsysteem?

Een valbeveiligingsysteem is een systeem dat voor veiligheid zorgt als er iemand valt. Vaak worden deze systemen gebruikt als er ergens wordt gewerkt op hoogte, bijvoorbeeld boven water of boven wegen, en dus ook op daken. Zo een systeem zorgt ervoor dat mensen die vallen goed worden opgevangen en zo dus zo zacht mogelijk vallen. Valbeveiligingsystemen zie je vaak bij werkzaamheden in de hoogte, zoals boven een kanaal, wegen, of hoog boven op een gebouw op een dak.

Wanneer is een valbeveiligingsysteem nodig?

Als er mensen op een hoogte van meer dan 2,5 meter werken, dan is het nodig en wordt het ten strengste aangeraden om een valbeveiligingsysteem dak te kopen. Stel je dus voor dat jouw team op een gebouw van meerdere verdiepingen werkt, dan is dit hoger dan 2,5 meter hoog en wordt een systeem voor valbeveiliging aangeraden. Op een dak kun je bijvoorbeeld denken aan beveiliging zoals rails langs de zijkant of werknemers die zichzelf vast moeten maken aan een touw die weer vast zit aan het gebouw. Ook netten aan de zijkant van een gebouw komen vaak voor.

Verschillende valbeveiligingsystemen dak

Er zijn net al een paar opties genoemd, maar er zijn dus meerdere manieren om je het dak en de ruimte eromheen valveilig te maken:
– Met een rails of net om de rand van het gebouw
– Door jezelf vast te maken aan het dak
– Door een helm te dragen
– Door middel van een kabelsysteem die mensen veilig aan de zijkant van een dak laten werken.

Plaats een reactie