Met je bedrijf gegroeid? Wanneer is een bedrijfsverhuizing verstandig?

Wanneer is het verstandig om je bedrijf te verhuizen.

Als je een bedrijf hebt is de locatie erg belangrijk. Je wilt niet te afgelegen zitten omdat je dan niet centraal in een bepaald gebied of land opereert. Maar je wilt ook niet midden in een grote stad want dan staan al je leveranciers uren voor stoplichten en andere hindernissen te wachten voordat je eindelijk je producten kunnen leveren. De perfecte balans tussen deze twee aspecten vinden is dus erg belangrijk. Als je dan uiteindelijk de perfecte plek gevonden hebt kun je beginnen met het runnen van je bedrijf. 

Als je bedrijf goed loopt en je veel geld verdient heb je meer personeel nodig. Met dit nieuwe personeel komt natuurlijk nog veel meer kijken, nieuwe bureau`s, nieuwe computers en laptops en noem het allemaal maar op. Geen probleem zou je denken, ik verdien veel met mijn goedlopende bedrijf dus dat gaat prima. Totdat er een nieuwe collega je kantoor inloopt met de mededeling dat hij of zij geen plek heeft om te zitten werken. Het wordt tijd om te verhuizen.

Nu is een bedrijfsverhuizing iets lastiger dan een gewone verhuizing. Dit komt omdat de oppervlaktes groter zijn en je te maken hebt met veel hogere prijzen. De prijzen zijn hoger maar zijn vergelijkbaar met een normale verhuizing, je koop een heel duur pand maar je krijgt ook een flinke som geld voor je oude pand. Ook belangrijk is om een professioneel verhuisbedrijf in te huren en niet op afstand te filteren. Als je bedrijf in Amsterdam zit is het geen probleem dat je kiest voor verhuisbedrijf Almere bijvoorbeeld, als het maar een goed bedrijf is.

Heel belangrijk is om naar de toekomst te kijken. Als je verwacht volgens de statistieken dat je bedrijf hard gaat groeien en je dus veel geld gaat verdienen, kun je een beter een groter pand kopen. Nog beter is om het pand te laten bouwen naar jouw wensen. Als je weet dat je meer ruimte nodig hebt en je het aankoopbedrag toch terug gaat verdienen kun je meer uitgeven.

Plaats een reactie