Wat kost een gietvloer of coatingvloer?

Een coatingvloer is robuust, onderhoudsarm en stijlvol. Bij een coatingvloer kun je zelf de kleur en het design bepalen. Ook kan de populaire betonvloer look eenvoudig worden verkregen met een coatingvloer. Dit maakt de coatingvloer een zeer veelzijdige en flexibele vloer. Wat kost nu eigenlijk een coatingvloer? Er zijn verschillende soorten coatingvloeren met hun eigen voor- en nadelen en kosten. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de kosten van een coatingvloer.

Woonbeton 

Woonbeton lijkt op een gietvloer, maar er zijn verschillen. Woonbeton is een cementgebonden vloer en een gietvloer is samengesteld uit een mengsel van meerdere synthetische componenten. Daarnaast zit er een verschil in de dikte van de lagen. Woonbeton heeft dikkere lagen dan een gietvloer. Dit maakt een woonbeton sterker dan een gietvloer. Daarnaast hebben de dikkere lagen het voordeel dat zij perfect geleiden met vloerverwarming. 

De prijs van woonbeton

De prijs van woonbeton wordt bepaald door meerdere factoren. De belangrijkste factoren zijn het materiaalgebruik, het aantal vierkante meter en of er wel of geen vloerverwarming moet worden aangelegd. De prijs ligt tussen de 62 en de 75 euro per vierkante meter afhankelijk van het aantal vierkante meters, waarbij geldt hoe groter het aantal vierkante meters hoe lager de prijs per vierkante meter. Het is daarbij wel van belang dat de vierkante meters aangesloten zijn. Voor vloeren tussen 20 vierkante meter en 50 vierkante meter geldt vaak een vaste prijs.

Gietvloer

Gietvloeren hebben de unieke eigenschap dat ze op maat gemaakt kunnen worden. Je kiest zelf de kleuren en het design van de vloer. Daarnaast zijn gietvloeren onderhoudsvriendelijk en makkelijk te combineren met vloerverwarming.  Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen. De bovenste laag wordt afgewerkt met een coating die de vloer beschermt en zorgt voor een mooie uitstraling. 

De kosten van een gietvloer

Ook bij een gietvloer geldt dat de prijs afhankelijk is van meerdere factoren. Een gietvloer is te combineren met een aantal extra’s zoals een geluiddempende of anti-sliplaag of vloerverwarming. Dit kan de prijs hoger laten uitvallen. Verder is het van belang dat de ondergrond schoon, droog, stofvrij en recht is. Als dit niet het geval is moet de vloer worden voorbewerkt, wat extra kosten met zich mee kan brengen. De prijs van een gietvloer ligt tussen de 60 en de 75 euro per vierkante meters. Hierbij geldt ook dat hoe groter het aantal vierkante meters des te lager de prijs per vierkante meter. Voor vloeren tussen de 20 en 50 vierkante meter geldt vaak een vaste prijs. Wil je de exacte kosten weten? Vraag dan een op maat gemaakte offerte aan bij een specialist zoals gietvloerprijzen.nl

Plaats een reactie