5 tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Net een nieuwe woning gekocht en ben je je al aan het voorbereiden voor de aankomende verhuizing? Van harte gefeliciteerd dan met de aanschaf van je nieuwe woning. We weten dat een verhuizing de nodige stress met zich mee kan brengen, dus hebben wij alvast enkele tips voor je op een rijtje gezet die het verhuizen eenvoudiger zullen maken en je minder stress op zullen leveren. Lees snel verder dan vertellen we je hier meer over.

Tip 1: Zorg voor een goede voorbereiding

Maak een verhuischecklist of download deze van het internet. Er zijn er namelijk voldoende online te vinden. Met een checklist kun je mooi zaken afvinken en zie je de progressie die je maakt. Dat geeft altijd een prettig gevoel, maar bovenal vergeet je heel veel zaken niet. Een checklist herinnert je altijd weer aan taken en klusjes die je nog moet oppakken.

Tip 2: Zorg voor de juiste mensen

Met de huidige maatregelen wordt het steeds lastiger om meerdere vrienden uit te nodigen voor je verhuizing. Je kunt er daardoor voor kiezen een verhuisbedrijf in te huren. Zorg er wel voor dat je een verhuisbedrijf uit de buurt kiest. Ga je verhuizen vanuit Zoetermeer? Kies dan voor een verhuisbedrijf in Zoetermeer. Maar verhuis je vanuit den Haag, kies dan ook voor een verhuisbedrijf in den Haag. Dat is voor de reisafstand wel zo prettig en scheelt je weer voorrijkosten.

Tip 3: Zorg voor de juiste materialen

Het is van essentieel belang dat je de juiste verhuismaterialen gebruikt. Zorg voor goede en stevige verhuisdozen en als het even kan huur je ook een verhuislift in. Een verhuislift zal met name zijn voordelen hebben als je van een hogere verdieping moet verhuizen of naar een hogere verdieping. Naast dat het je een hoop werk scheelt, zorgt het er ook voor dat je meubels niet beschadigen. 

Tip 4: Werk gestructureerd

Als je met een verhuisbedrijf werkt is het belangrijk dat de verhuizers goed weten wat ze moeten doen. Zorg ervoor dat je alle verhuisdozen hebt gelabeld, zodat de verhuisdozen naar de juiste plaats worden gebracht en je niet in je nieuwe woning alles weer door elkaar hebt staan. Een kleine handeling die je uiteindelijk veel plezier op zal leveren. Je hoeft dan niet elke doos weer opnieuw open en dicht te maken.

Tip 5: Zorg voor mijlpalen en marges in je planning

Belangrijk hierbij is ook dat je de juiste veiligheidsmarges gebruikt. Je wilt niet dat je nog veel stress hebt, omdat je nog van iemand anders in afwachting bent. Zorg ervoor dat je alles wat ruimer inplant, want je kunt er vergif op innemen dat niet alles in één keer en helemaal soepel zal verlopen. De loodgieter die plots niet kan komen door een spoedklus, de schilder die ziek thuis zit. Er zijn verschillende oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat de verhuizing vertraging op kan lopen. Mijlpalen zijn belangrijk om het voor jezelf leuk te houden en zaken alvast af te ronden.

Plaats een reactie