3 tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Verhuizen brengt altijd de nodige stress met zich mee. Wellicht zal het door de huidige situatie allemaal nog wat lastiger worden. Verhuizen tijdens een lockdown is namelijk lastiger, doordat je niet zomaar even langs de bouwmarkt kunt gaan voor de laatste spullen. Je kunt niet een grote groep vrienden uitnodigen om je te helpen op de verhuisdag en veel ZZP’er zijn momenteel erg druk en daardoor lastig in te plannen. Denk hierbij aan de schilder, stukadoor en elektriciens. Om je toch een beetje op weg te helpen, hebben we enkele tips die ervoor zorgen dat je verhuizing soepeler zal verlopen.

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Dit begint al met een duidelijke planning. Wanneer moet wat gebeuren en wanneer moet iets af zijn, zodat de volgende stap kan worden genomen. Probeer alles even goed in kaart te brengen en uit te schrijven, zodat je straks niets vergeet. Hierbij kan het ook weleens erg handig zijn om een verhuischecklist te maken of online van een website af te halen. Met een verhuischecklist kun je lekker zaken afstrepen, wat allereerst een fijn gevoel geeft en daarnaast zorgt deze ervoor dat je veel dingen niet zult vergeten.

2. Doe navraag bij de gemeente

Ga je verhuizen naar een andere gemeente? Zorg dan dat je daarvoor even contact opneemt met de nieuwe gemeente om alles te bespreken. Hoe zit het met de afvalverwerking, hoe zit het met betaald parkeren en dat soort zaken. Als je alvast wat informatie inwint dan hoef je daar later niet meer over na  te denken. Dit zijn zaken die je geregeld wilt hebben of in ieder geval de juiste informatie beschikbaar hebben, ruim voordat je daadwerkelijk gaat verhuizen.

3. Besteed zaken uit

Een verhuizing helemaal zelf doen is erg tijdrovend en kan je extra stress opleveren. Kies er dus gewoon voor om ook wat zaken uit te besteden. Een voorbeeld is een verhuisbedrijf inhuren. Kies voor een verhuisbedrijf in de buurt. Woon je in Rotterdam, dan kies je een verhuisbedrijf in Rotterdam. Zo voorkom je grote reisafstanden en zorg je ervoor dat je geen extra voorrijkosten hoeft te betalen. Ook voor een woningontruiming in Rotterdam zoek je naar een lokale partij. Bij een woningontruiming wil je namelijk helemaal dat alles snel en soepel wordt geregeld.

Plaats een reactie