Een woonverzekering en een inboedelverzekering afsluiten

Het belang van verzekeren

Tegenwoordig kun je je overal voor verzekeren, in sommige gevallen ben je het zelfs verplicht! Denk aan de WA verzekering voor je motorvoertuig of de ziektekostenverzekering.

Maar waarom is een verzekering afsluiten nou zo belangrijk? Je loopt altijd het risico dat je iets overkomt: je wordt bijvoorbeeld ziek of je rijdt met je auto iemand aan. Of je persoonlijke bezittingen worden vernield door bijvoorbeeld brand. Niet iedereen heeft dan een groot bedrag liggen om de schade te vergoeden of het ziekenhuis te betalen. Daarvoor verzeker je je dus; zodat je niet zelf alle kosten hoeft te dragen. Je bent dus niet verzekerd voor het risico, maar wel voor de financiële gevolgen van het risico. Met een verzekering deel je eigenlijk het risico met mensen in een vergelijkbare situatie en daarmee spreid je het risico. In ruil daarvoor betaal je maandelijks of soms jaarlijks premie aan de verzekeraar.

Ook met je huis of je inboedel kan wat misgaan en ook daar kun je je voor verzekeren met een woonverzekering en/of een inboedelverzekering. In dit artikel gaan we in op wat een woonverzekering precies is. Ook kijken we naar de inboedelverzekering en hoe je het beste kunt overstappen.

Wat is nu een woonverzekering?

Met een woonverzekering wordt meestal de opstalverzekering bedoeld. Opstal is een ander woord voor je woning. Deze verzekering dekt veelvoorkomende schades aan je woning, zoals bijvoorbeeld een gesprongen leiding of een lekkage in de badkamer. Vaak zitten er bij deze verzekering ook een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering (dekt schades die je aan andermans spullen toebrengt) in: een zogenaamde pakketverzekering.

Wat is nu een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering dekt alleen de schade aan je inboedel, de spullen die in je huis staan. Bijvoorbeeld bij inbraak of als er een scheur in de bekleding van je bank zit, omdat je ergens mee bent blijven haken.

Nu hoor ik je denken: die inboedelverzekering zit toch meestal ook al in de woonverzekering? Dat klopt. Let bij het verzekeren dan ook goed op dat je je niet dubbel verzekerd. Dat is zonde van je geld.

Het uitzoeken van een nieuwe woon- of inboedelverzekering

De website overstappen.nl biedt diverse verzekeringen van verschillende aanbieders aan. Zo kun je eenvoudig een woonverzekering bij overstappen.nl of een inboedelverzekering bij overstappen.nl vergelijken en afsluiten. Zo weet u zeker dat u een verzekering heeft voor de juiste prijs.

Een woonverzekering bij overstappen.nl en een inboedelverzekering bij overstappen.nl kan veel je veel geld besparen!

Plaats een reactie