De beste manieren om thuis energie te besparen

Een manier om thuis energie te besparen is door het verminderen van onnodig energieverbruik. Door de manier waarop je je huishoudelijke apparaten gebruikt te veranderen, kun je de efficiëntie van je huis verhogen. Daarnaast help je het milieu beschermen en bespaar je op de jaarlijkse energierekening zonder dat dit ten koste gaat van het comfort.

Pas je thermostaat aan
Als je meer controle wilt over je temperatuurinstellingen, kun je overwegen om te investeren in een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat leert jouw voorkeuren voor verwarming op basis van je gedrag. Hij communiceert met de temperatuursensoren in elke kamer en past de verwarming van je huis automatisch aan om je ideale instellingen te bereiken. Tijdens de wintermaanden kan het verlagen van de thermostaat tot tien graden als je niet thuis bent, helpen om te besparen op de stookkosten. Dit is een effectieve strategie in het stookseizoen. 

Beheer je elektronica
Smartphones, laptops, spelcomputers en opladers verbruiken elk kleine hoeveelheden elektriciteit die in de elektriciteitskosten kunnen oplopen. Veel apparaten verbruiken energie, zelfs als ze niet aan staan – dit wordt fantoomvoeding genoemd en kan tot 10 procent van het energieverbruik van een huis uitmaken. Het monitoren en loskoppelen van je elektronica na het volledig opladen kan je veel geld besparen. 

Stap over en begin met sparen
Het begint met bovenstaande tips, maar vergeet niet dat je nu al kunt beginnen met geld besparen op je energierekening. Daar kun je nu al flinke voordelen uit halen. Je merkt niets van de overstap, maar je bespaart wel meteen al op je portemonnee. Het vergelijken van je energierekening kan heel gemakkelijk online geregeld worden. Zo vergelijk je energie bij overstappen.nl binnen een handomdraai. Binnen de overstap kan er gekozen worden voor groene stroom, zo heeft de vergelijker een volledige groene stroom overzicht.

Het is zeer aan te raden dat je dit ieder jaar doet, want je zult zien dat je ook hier eenvoudig kunt besparen. Vergeet je buitenverlichting trouwens niet, heb je die al op een timer of bewegingssensor? Veel succes ermee!

Plaats een reactie