De voordelen van systeemplafonds

Systeemplafonds. Er was een tijd waarin ze gelijk stonden aan saaie kantoorgebouwen, maar we kunnen rustig stellen dat dat nu wel echt verleden tijd is. De systeemplafonds, zoals verkrijgbaar bij Systeemplafond 24, komen in allerlei soorten en maten en worden echt niet alleen maar gebruikt in kantoren. Winkels, overheidsgebouwen, zelfs zwembaden maken graag gebruik van het gemak dat systeemplafonds ze bieden. Wat die gemakken zijn? We zetten graag een paar op een rij.

Eenvoudig te installeren
Allereerst zijn systeemplafonds bijzonder gemakkelijk te installeren. Dankzij hun eenvoudige opzet, kunnen installateurs een compleet plafond installeren in minder dan een werkdag, waardoor de ruimte slechts kort even niet in gebruik genomen kan worden. Die eenvoudige installatie heeft te maken met het feit dat systeemplafonds uit panelen bestaan en deze panelen worden geplaatst in een constructie. Dit zorgt ervoor dat als de constructie eenmaal staat, de panelen kinderlijk eenvoudig geplaatst kunnen worden. En dat brengt ons op het tweede voordeel.


Schade is snel hersteld

Mocht het gebeuren dat een van de panelen schade oploopt, dan is die schade zeer snel hersteld. Immers; je hoeft alleen de beschadigde panelen te herstellen en je ziet er vervolgens niks meer van. Denk je eens in als de gipsplaten in je plafond beschadigd worden, hoe ingewikkeld het zou zijn om die te vervangen. Ze zitten vast met ontelbare schroefjes en die schroefjes zijn ook nog eens stuk voor stuk afgedicht, zodat je ze niet meer ziet. Beschadigingen aan zo’n plafond zijn niet te herstellen zonder de hele boel open te trekken en alles opnieuw te doen. Bij systeemplafonds is die nachtmerrie ver weg; je haalt simpelweg het beschadigde paneel uit de constructie en vervangt hem voor een nieuwe. 

Het werkt kabels en leidingen weg

Kabels en leidingen zijn aan de orde van de dag in veel gebouwen waar gewerkt wordt. En het liefst werk je die kabels zo goed mogelijk weg, want het ziet er bepaald niet opgeruimd uit als je overal kabels ziet liggen. Systeemplafonds zijn uitstekend geschikt om die kabels weg te werken, omdat het een systeem is waarbij de panelen iets lager hangen dan de verdieping erboven. Dit zorgt voor een extra ruimte boven het plafond, waar de kabels volledig buiten het zicht liggen. Op deze manier heeft je werkruimte altijd een opgeruimd voorkomen en struikelt niemand over losliggende kabels. Ook leidingen van verwarmingen kunnen netjes weggewerkt worden, zonder hier allerlei ingewikkelde constructies voor te bedenken. 

Ze komen in allerlei vormenEen systeemplafond is niet langer een universeel plafond, dat overal hetzelfde lijkt. Integendeel: systeemplafonds komen in allerlei soorten en maten. Wie hecht aan een luxueuze uitstraling, kan wel degelijk terecht bij de systeemplafonds. Veel plafonds hotellobby’s, of andere ontvangstruimtes, zijn systeemplafonds. En wie wil gaan voor een wat meer ouderwetse look, kan ook zeker nog altijd weinig fout doen met een systeemplafond. Combineer dit veelzijdige uiterlijk met de praktische insteek van deze plafonds en je hebt een winnende combinatie.

Plaats een reactie