Industriële kantoorinrichting? Dit zijn jouw mogelijkheden

Een industriële stijl is al een aantal jaar ongekend populair. Niet alleen richten veel mensen hun huis in de industriële stijl in maar ook steeds meer kantoorinrichtingen gaan in deze trend mee. Wil jij ook een industriële kantoorinrichting? Dan zijn dit jouw mogelijkheden.

Waarom een industriële kantoorinrichting?

Zoals aangegeven is de industriële kantoorinrichting zowel privé als op steeds meer kantoren een ware trend. Met deze stijl zorg je namelijk voor een strakke uitstraling die een professionele indruk achterlaat bij eventuele bezoekers. Daarnaast kun je met een industriële kantoorinrichting een huiselijke sfeer creëren wat de productiviteit van de werknemers alleen maar ten goede zal komen. Zo creëer je voor alle betrokkenen een win-win situatie. 

Wat is een industriële kantoorinrichting?

Misschien vraag je je af wat je moet voorstellen bij een industriële kantoorinrichting. Vaak zijn dit inrichtingen die geïnspireerd zijn op oude fabriekspanden en pakhuizen uit de negentiende- en twintigste eeuw. De meeste van deze panden waren voorzien van een betonnen vloer, plafonds waardoor je de buizen en leidingen kon zien hangen en ijzeren pilaren. In vroeger tijden kwam dit voort uit armoede en economische noodzaak. Geld voor verbouwingen was er niet. Tegenwoordig is deze look weer helemaal terug van weg geweest en vinden we het mooi en stoer om constructie elementen goed in het zicht te hebben hangen. 

Kenmerken van een industriële kantoor inrichting

We zetten hieronder de kenmerken van een moderne industriële kantoorinrichting voor je op een rijtje:

  • Grote hoge open ruimtes

Een van de bekendste kenmerken van een industriële inrichting zijn grote, hoge open ruimtes. Je kunt dit vergelijken met de grote pakhuizen uit vroeger tijden. Deze open ruimtes staan ​​in sterk contrast met de bestaande, veel voorkomende gesloten vergaderruimtes en kantoren in bedrijfspanden. De nieuwe look van een open kantoorruimte biedt een vrije, energieke sfeer specifiek ingericht voor de medewerkers die samenwerken, betrokken zijn en toch voldoende privacy hebben om geconcentreerd te kunnen werken. 

  • Bakstenen muren en zware stalen deuren

Misschien ben je wel eens een bedrijfspand binnen gelopen waarbij je bakstenen muren zag staan en dacht je misschien dat dit nog afgewerkt moest worden. Waarschijnlijk had dit pand een industriële inrichting want één van de kenmerken hiervan bouwelementen als bakstenen muren. Muren hoeven bij deze inrichting namelijk niet netjes afgewerkt te worden. Combineer deze muren met zware stalen deuren en je industriële look is helemaal compleet.

  • Buizen, kabel en leidingen gewoon in het zicht

Waar we in de jaren ’80 en ’90 alle buizen, kabels en leidingen weg werkten, vinden we tegenwoordig het plaatsen van voorzetwanden of verlaagde plafonds bij een industriële kantoorinrichting helemaal niet meer nodig. Door de eerder genoemde grote hoge open ruimtes kun je veilig hieronder werken en valt het bijna niet op dat het er hangt. 

  • Bijpassend meubilair

Natuurlijk mag bijpassend meubilair niet ontbreken. Materialen zoals hout, ijzer en leer doen het goed in een industriële kantoorinrichting. Denk daarbij aan leren banken of stoelen, houten tafels en stalen hanglampen.

Om een kantoor ruimte industrieel in te richten, kun je het beste contact opnemen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in kantoorinrichtingen. Zo weet je zeker dat er in no time een stoere strakke industriële uitstraling gerealiseerd wordt zonder dat je er zelf naar om hoeft te kijken. Je wordt volledig ontzorgd op dit gebied.  Bron: Insideoffice.nl

Plaats een reactie