De beste energie bespaartips voor de winter van 2021

Wil jij komende winter zo min mogelijk energie verspillen in jouw woning? Dat is goed te begrijpen; door jouw verbruik naar beneden bij te stellen, kun je het nodige geld besparen. Geld waar je vervolgens weer leuke dingen van kunt doen.

Maar, hoe doe je dat? In dit artikel vind je de beste energie bespaartips voor de winter van 2021. Neem deze tips op je gemakje door, volg de tips op en bespaar daarmee komende winter (veel) geld.

Kies een nieuw energiecontract uit

Allereerst is het advies om met een energievergelijker aan de slag te gaan. Met een energievergelijker kun je namelijk snel een voordeliger energiecontract uitkiezen. Een contract waar je maandelijks al het nodige geld mee kunt besparen. Puur doordat het tarief lager ligt. Mogelijk kun je ook nog van een leuk welkomstcadeau genieten bij één van de energieleveranciers.

Trek een warme trui in huis aan

In ons land kan het op sommige dagen behoorlijk oud zijn. Op dat moment kun je twee dingen doen: de verwarming hoog aanzetten of een warme trui aantrekken. Door een warme trui aan te trekken, bespaar je gewoonweg heel veel energie. 

Sowieso is het een kleine moeite om een trui aan te trekken. Bovendien is de kans groot dat je in jouw kast altijd wel een lekkere warme trui hebt hangen. Dáár kun je dus al direct veel geld mee besparen.

Laat de verlichting niet onnodig branden

In de winter hebben we met lange donkere dagen te maken. Dat is echter geen reden om maar direct alle lichten in jouw woning aan te zetten. Nee, het advies is juist om in de winter duurzaam met de verlichting in jouw huis om te gaan. Ook daar weet je de nodige energie mee te besparen.

Volg de tips van jouw energiemaatschappij op

Heb je gekozen voor een energiecontract bij bijvoorbeeld Vattenfall? Dan kun je er van uit gaan dat je ook voor goede tips met jouw maatschappij contact op kunt nemen. Als je klant bent, krijg je mogelijk ook al maandelijks een mailtje toegestuurd. Veel energiemaatschappijen kiezen ervoor om in zo’n mail ook handige bespaartips mee te sturen!

Plaats een reactie