Hoe kleur toevoegen aan je woonkamer muren zonder je vloer te verpesten

Als het gaat om het toevoegen van kleur aan de muren van je woonkamer, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk aan het beschermen van je vloer met een stucloper, welke kleur je gaat gebruiken en een goede voorbereiding is het halve werk. Met een nieuwe kleur in je woonkamer creëer je een nieuwe frisse energie in je woning.

Voorbereiden en verven

Het verven van een kamer in je woning geeft nieuwe energie in die ruimte. Als je een kamer een beetje saai vindt, dan is het heel makkelijk om daar een positieve draai aan geven. Met een andere kleur op de muur heb je straks het gevoel dat je een hele nieuwe woonkamer hebt.

Stap 1: Kies je verf

De eerste stap bij het schilderen van je woonkamer muren is het kiezen van het juiste type verf. Muurverf is de beste optie omdat die gemakkelijker schoon te maken is als je een fout maakt. Maar je hebt ook nog andere soorten verf. Heb je kinderen, dan is het ook leuk om krijtverf te gebruiken. Bekijk welke soorten verven er zijn en kies de leukste kleur die mooi in je woonkamer past.

Stap 2: Bereid je kamer voor

Als je de perfecte kleur hebt gekozen, is het tijd om je kamer voor te bereiden op het schilderen. Het eerste wat je moet doen is stucloper neerleggen, zodat je vloer niet beschadigd. Plak daarna de sierlijsten en plinten af, zodat je er niet per ongeluk verf op krijgt. Bedek vervolgens met een doek alle meubels waar je geen verf op wilt krijgen.

Stap 3: Verven!

Nu komt het leuke gedeelte! Begin met het schilderen van de randen van je muren met een kwast. Vul daarna de rest van de muur in met een roller. Zorg voor gelijkmatige streken en pas op voor druppels. Als je klaar bent, laat je de verf volledig drogen voordat je verder gaat met de volgende stap.

Bescherm je vloeren met stucloper tijdens het verven

Kleur toevoegen aan de muren van je woonkamer is een geweldige manier om de ruimte een frisse nieuwe uitstraling te geven. Maar voordat je begint met schilderen zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Bereid eerst je ruimte goed voor. Bedek je vloer met een stucloper en plak overige onderdelen op je muur af. Kies de juiste type en kleur verf. En tenslotte, maar daarom niet minder belangrijk, lekker de muren gaan verven. Met deze tips in gedachten kun je een mooie nieuwe kleur aan je woonkamer toevoegen zonder je vloer te verpesten! 

Plaats een reactie