Gids bij het verkopen van uw huis

Het tijdstip bepalen om een huis te kopen of te verkopen is een van die cruciale financiële beslissingen die een blijvende impact zullen hebben op uw reis naar financiële onafhankelijkheid. Bent u klaar om uw huis te verkopen? Dan is het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan! Bij het verkopen van een huis komt  er heel wat bij kijken, maar hieronder leest u verder hoe u de juiste keuze maakt.

Vind een goede makelaar

Goede makelaars zijn zeker hun commissie waard. Zij weten perfect hoe ze het huis moeten voorbereiden op verkoop, op welke markt ze moeten verkopen en aan welke prijs ze het huis moeten verkopen. Een goede makelaar vertrouwt u niet alleen om uw huis snel en voor de beste prijs te verkopen, maar ook om u tijdens het verkoopproces te ondersteunen en voor te lichten. Wilt u uw huis verkopen zonder makelaar? Dat kan natuurlijk ook! Zelf je huis verkopen kan met behulp van Meez. Het is niet altijd eenvoudig om uw huis in een bepaalde markt te verkopen. Wilt u zelf uw huis verkopen in Amersfoort? Dan zal Meez u hierbij kunnen helpen.

Beslis wat er hersteld moet worden

Het is belangrijk om alles netjes te houden voor kopers wanneer u uw huis verkoopt. U weet natuurlijk nooit wanneer een koper op het laatste moment nog een rondleiding wil. Het is onwaarschijnlijk dat u bij de verkoop van uw huis de volledige kosten van reparatie aan het huis terugverdient. Haal dus het meeste uit uw geld en kies de zaken die u wilt repareren verstandig uit. Lekkende kranen, gebarsten tegels, een kapotte deurbel of iets anders dat niet werkt zoals het zou moeten, kan de kopers doen twijfelen.

Maak de juiste foto’s

Aangezien zo veel kopers online zoeken naar huizen deze dagen en er reeds heel wat huizen online te koop of te huur staan, is het beter als u over beeldmateriaal van uw huis beschikt. De foto’s van uw huis zijn belangrijk voor het binnenhalen van mensen bij uw eerste opendeurdag en rondleiding. Goede foto’s moeten scherp en helder zijn en overdag worden genomen wanneer er veel natuurlijk licht is. Ze moeten de beste eigenschappen van uw huis laten zien. In het ideale geval huurt u een professionele fotograaf in om fotoresultaten van topkwaliteit te krijgen, in plaats van zelf deze foto’s te nemen.

Plaats een reactie