Heb ik echt een waterontharder nodig?

Als je last hebt van veel kalkaanslag, raden we je absoluut aan om een waterontharder te overwegen. Waterontharders zijn de oplossing voor hard water en de schadelijke effecten die het kan hebben op jou en je huis.

Verschil in waterhardheid

Afhankelijk van waar je woont, zit er meer of minder kalk in het water. Water afkomstig uit grondwater of putten is vaak veel harder, door natuurlijk voorkomend magnesium en calcium. Zelfs als het al “zacht” is geclassificeerd, kan een waterontharder (bijvoorbeeld een Amysoft waterontharder) de kwaliteit en smaak van je water alsnog verbeteren.

Wat maakt water hard?

Hard water wordt zo genoemd vanwege de hogere concentraties calcium en magnesium in het water, die zo hard zijn voor je haar, huid en sanitair. Hoe hoger het calcium en magnesiumgehalte in het water, hoe harder het water is en hoe meer kalkaanslag er optreedt. Waterontharders zorgen ervoor dat de harde mineralen uit het water gefilterd worden, waardoor het  water ‘zachter’ aanvoelt.

Is zacht water beter voor je?

Als je altijd hard water hebt gebruikt om je huid te wassen, weet je misschien niet dat dit een nadelig effect kan hebben. Je bent eraan gewend geraakt dat je huid droog voelt na het douchen en dat je grote hoeveelheden vochtinbrengende crème nodig hebt om irritatie tegen te gaan. Een van de voordelen van een waterontharder is dat door het verwijderen van de mineralen het water zachter voor je huid wordt.

Plaats een reactie