Op zoek naar een nieuwe vloer? Overweeg een coatingvloer

Het kan moeilijk zijn om een vloeroplossing te vinden die aan alle eisen voldoet en bestand is tegen eventuele vlekken. Bijna elk type vloer heeft wel een of ander nadeel. En dat is een van de redenen waarom het uitzoeken en onderhouden van je nieuwe vloer erg belangrijk is. Vandaag nemen we twee soorten gietvloeren onder de loep. De normale gietvloer en de coatingvloer. Beide zijn een uitstekende keuze voor de lange termijn maar in dit artikel ontdek je wat de voordelen en verschillen zijn. 

Voordelen

Gietvloeren beschermen het onderliggende beton tegen vocht, vlekken, vet en scheuren en gaan lang mee. Op de lange termijn bespaar je op een groot deel van de schoonmaak en onderhoudskosten door te kiezen voor een gegoten vloer. 

Een gietvloer gaat een leven lang mee

Gietvloeren bieden een sterke vloerafwerking die geschikt is voor woningen maar ook voor industriële omgevingen. Een gietvloer wordt gemaakt van kunststof aangevuld met diverse ingrediënten. Kunststof zorgt voor een ijzersterke vloer en een zekere mate van flexibiliteit zodat er niet snel scheuren in de nieuwe vloer ontstaan. Doorgaans gaat een gietvloer meer dan 10 jaar lang mee zonder dat er beschadigingen optreden, in de meest gunstige gevallen kan een gietvloer wel een leven lang meegaan. En mocht er al een kras ontstaan op de vloer, dan is dit eenvoudig weer te herstellen.

De coatingvloer variant

Een van de belangrijkste redenen om een vloer te coaten is de schitterende glans die je creëert. Schone, glanzende vloeren zorgen voor een strak en opgeruimd interieur. Een moderne coatingvloer ziet er bovendien vele malen beter uit dan een kale betonvloer. Er zijn echter meer voordelen. Kies je voor de coatingvloer variant? Dan wordt het schoonmaken ook een stuk eenvoudiger. Dit type vloeren worden namelijk geheel egaal aangebracht waardoor je ze eenvoudig kunt schoonmaken met een stofzuiger en een dweil.

Besparen op de aanschaf van gietvloeren

Een gietvloer in huis halen is een uitstekend idee. Naast het strakke uiterlijk dat je hiermee creëert haal je diverse praktische voordelen in huis. Maar uiteraard wil je ook weer niet te veel uitgeven en wil je een zo laag mogelijke gietvloer prijs. Zorg er daarom voor dat je alle wensen en eisen vooraf goed op papier hebt, en creëer eventueel zelf alvast een ontwerp zodat de gietvloer specialist weet waar hij of zij aan toe is. Vergelijk bovendien meerdere bedrijven zodat je er altijd zeker van bent dat je de juiste deal hebt.

Plaats een reactie