Gietvloer, de interieurtrend van 2021?

Alles wijst erop dat gietvloeren de nieuwe trend gaan worden. De mensen willen makkelijk en duurzaam. Als er wel één vloer is die eenvoudig te onderhouden is en lang meegaat, dan is het wel een gietvloer. Voor de liefhebber van de laatste trend, het industriële interieur, is er de gietvloer betonlook.

Ideaal met vloerverwarming

Gietvloeren hebben zoveel voordelen dat het eenvoudiger is om de nadelen op te sommen. Een nadeel van de gietvloer is dat je die vloer niet zelf op een zaterdag legt. Er zijn van die vloeren, je reist ’s ochtends naar de bouwmarkt, en ’s avonds heb je een vloer. Bij gietvloeren komen er dagenlang professionals langs om de vloer te leggen. Dit is het enige nadeel. Daarna heb je een zeer duurzame vloer wat in de industrie door en door is getest. De vloer is naadloos, om die reden is de vloer populair in de voedingsindustrie, en bestand tegen intensieve belasting. De vloer gaat goed samen met vloerverwarming. Omdat deze tekst over interieurtrends gaat is de kleur belangrijk, want het moet wel passen bij de inrichting en andere decoratie. Gietvloeren zijn in alle denkbare kleuren te verkrijgen, en mits het geen vloer van epoxy is, blijft de kleur. Het sluit dus altijd aan bij de interieurtrends van 2021. Nog een voorbeeld hierin, een trend is plintloze ruimtes, en dat gaat heel goed bij een gietvloer. Omdat de vloer zo makkelijk in gebruik en duurzaam is, kan het niet anders dat het de trend van 2021 gaat worden.

Is de gietvloer betonlook dan helemaal de trend van 2021?

Of de gietvloer betonlook de interieurtrend van 2021 wordt, is afwachten. In principe is de gietvloer betonlook een twee kleurenvariant. Een effen vloer is altijd strakker en netter dan een vloer met een motiefje erin verwerkt. Waarschijnlijk zal voor kleine ruimtes, zoals de keuken, de effen vloer de voorkeur hebben. Omdat smaken verschillen is het mogelijk dat een grote ruimte dan wel een gietvloer betonlook krijgt met een industriële inrichting. Het zal de ruimte wat speelser maken, een effen grijze vloer met een industriële inrichting kan een ruimte ook saai maken. Dit maakt dat gietvloeren met een betonlook in 2021 flink in opkomst zullen komen. Omdat een gietvloer lang meegaat zal je nog lang een vloer in betonlook blijven zien. Bij de interieurtrends voor 2021 zal de gietvloer niet ontbreken.

Plaats een reactie