Een rond vloerkleed voor meer sfeer in huis

Een huis is pas echt een thuis als je er een persoonlijk tintje aan kan geven. Dat geeft juist de sfeer aan je woning. In veel woningen vind je daarom foto’s van elkaar terug. Maar foto’s en items met herinneringen alleen zorgen niet altijd voor de gewenste sfeer. Warme stoffen en materialen geven echt dat beetje extra waar veel mensen naar op zoek zijn. 

Vloerkleden waren tot een aantal jaar geleden “suf” en iets voor oude mensen. Maar het tij is gekeerd en tegenwoordig lijkt een vloerkleed onmisbaar te zijn in een interieur. Standaard rechthoekige vloerkleden doen het altijd goed, maar tegenwoordig zijn ronde vloerkleden ook steeds meer in trek. 

Het juiste vloerkleed kies je op deze manier

Kun jij ook wel wat extra sfeer en warmte gebruiken in je huis? Dat doe je eenvoudig met een trendy rond kleed. Een kleed moet een interieur echt compleet maken. Maar hoe kies je dan het juiste vloerkleed? Als je al eens naar vloerkleden hebt gekeken, weet je dat de keuze enorm is. Om eenvoudig te filteren in de jungle van kleden, is het goed om de volgende punten in je achterhoofd te houden: 

  • Heb je een huisdier? Kies dan altijd voor een laagpolig vloerkleed. De nagels van jouw hond of kat kunnen dan weinig tot geen schade opleveren, waardoor jij langer kunt genieten van je vloerkleed. 
  • Wil je meer rust en balans in je woning? Kies dan een kleed in een kleur die niet contrasterend is. In een licht interieur is een beige kleed mooi, in een industrieel interieur zal antraciet of donkerblauw juist mooi staan.
  • Juist wat extra pit geven aan je woonkamer, kantoor of slaapkamer? Kies dan voor een print. Het liefst laat je een veel voorkomende kleur uit het interieur terugkomen zodat het toch een geheel wordt. 

Waarom ook jouw huis beter wordt van een leuk kleed

Of je nu landelijk, Scandinavisch, industrieel of vintage “woont”? Een kleed past thuis in elk interieur. Niet alleen om de meubels met elkaar te verbinden, maar ook voor alle extra voordelen. Een vloerkleed zorgt namelijk voor een geluiddempende werking (fijn als je boven- of onderburen hebt). Daarnaast voelt een kleed ook een stuk warmer aan aan je voeten dan een koude vloer.

Mocht je die extra warmte niet nodig hebben omdat je al vloerverwarming hebt, maar wil je toch een mooi kleed voor in huis? Vraag dan bij een specialist wat voor jou de beste keuze is. Niet elk type lijm dat gebruikt wordt bij vloerkleden is bestand tegen de warmte van vloerverwarming. Toch zijn er ook in dit geval nog genoeg keuzes voor jou. Kijk gewoon eens rond op Instagram, Pinterest of in blogs welke keuze mensen met een soortgelijke interieur hebben gemaakt. Wie weet steek je er nog wat van op! Niet geschoten is altijd mis.

Plaats een reactie