De mooiste rouwbloemen samenstellen

De schoonheid en aromatische geuren van bloemen, bieden troost en ambiance wanneer een naaste overleden is. Met rouwbloemen kun je een boodschap overbrengen gericht aan de overledene en de nabestaanden. Een boodschap voor wanneer de juiste woorden moeilijk te vinden zijn. Je toont je respect en biedt steun in een emotionele tijd.

Welk boeket moet ik kiezen

In de uitvaartcentra worden vaak grote uitbundige bloemen gebruikt zoals lelies, anjers, rozen en gladiolen. Voor kleinere, meer persoonlijke boeketten kunnen eigenlijk alle bloemen gebruikt worden, zolang het boeket smaakvol is samengesteld.

Als je je afvraagt welk boeket je moet kiezen, dan is daar geen eenduidig antwoord voor beschikbaar. Er zijn geen regels of speciale etiketten. Misschien kies je voor de favoriete bloem van de overledene of ken je een bloem die een speciale betekenis heeft. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een rouwboeket met meerdere soorten bloemen.

Ingetogen en respectvol

Witte bloemen staan in het algemeen voor eenvoud, onschuld, stilte, zuiverheid en eenheid. Sommige soorten hebben een specifieke eigen betekenis. Zo staat de witte roos symbool voor eerbied en herinnering. Mooie passende woorden bij een begrafenis of crematie. Met de witte Dahlia is de boodschap: ‘voor altijd de jouwe’, en met de Lisianthus dankbaarheid en waardering.

De betekenis van witte bloemen

Om je te helpen met de betekenis die aan verschillende bloemen is gegeven, is hier een kort lijstje opgenomen. De lijst van witte bloemen is veel langer en de betekenis kan verschillen per cultuur. Het is dan ook alleen bedoeld je wat op weg te helpen bij het samenstellen van een wit rouwboeket.

  • Rozen – eerbied en herinnering.
  • Chrysanten – trouw, eerlijk en vriendschap.
  • Lelies – beminnelijkheid, liefde en vergankelijkheid.
  • Seringen – nostalgie, onschuld en herinnering.
  • Orchidee – luxe, schoonheid en kracht.
  • Lisianthus – charisma, dankbaarheid en waardering.
  • Fresia – onvoorwaardelijke liefde en eerbaarheid.
  • Dahlia – weelde, kracht en de boodschap ‘voor altijd de jouwe’.
  • Gladiolen – kracht, overwinning en trots.

Je eigen verhaal

Er zijn nog veel meer verschillende bloemen waarmee je een wit rouwboeket samenstellen kunt dat precies is zoals jij het wilt. Want het belangrijkste is dat het boeket verteld wat jij ermee wilt zeggen. Of het boeket nu bedoeld voor de uitvaart en meer gericht op de overledene of als steun voor de familie en gaat het mee naar huis, het moet een afspiegeling zijn van jouw verhaal.

Door je eigen rouwboeket samen te stellen kun je op een hele mooie en persoonlijke manier je condoleance uitspreken.

Plaats een reactie