Wanneer voordeur vervangen?

Zelfs de meest degelijk voordeur komt op z’n eind en moet vervangen worden. Maar wanneer de voordeur vervangen? Er zijn vele redenen te verzinnen, en één reden is dat je de tijd mee hebt. Het is onvoorstelbaar wat voor mooie, onderhoudsvrije en sterke voordeuren er nu te verkrijgen zijn.

Let op de U-waarde
Soms is enkel de voordeur vervangen niet voldoende omdat het deurkozijn het ook niet meer is. Het is dan goed om jezelf te verdiepen in de U-waarde, want als je toch moet verbouwen dan maar zo dat je het terug kan verdienen middels een lagere energierekening. De U-waarde is de isolatie in z’n totaal. Van oudsher was de voordeur een warmtelek, berucht waren de aluminium brievenbussen. Dichtbij de voordeur voelde je de kou naar binnen komen, en vaak werd er dan nog een tweede klep aan de binnenzijde van de deur gemonteerd of er werd een gordijn voor de deur gemaakt. Een enkele keer werd de aluminium brievenbus vervangen door een postbus naast de deur tegen de gevel. Nu zijn er zoveel verbeteringen vergeleken met vroeger dat er naar het geheel gekeken wordt. Dus mocht de voordeur en het kozijn rot zijn, het wanneer voordeur vervangen is meteen en in het geheel, ga dan voor een deur met kozijn met een gunstige U-waarde.

Klassiek ogende deuren maar zeer modern
De afbeeldingen die je op internet aantreft liegen er niet om. Daadwerkelijk iedere stijl voordeur is te verkrijgen, en dat geeft de kans om het aanzien van het pand mooi en stijlvol te maken. Ook de klassieke jaren dertig voordeur met een ruitje is volop verkrijgbaar, maar ondertussen gemaakt van de meest moderne materialen. Het oogt als een klassieke voordeur maar het is kunststof met van dat warmtewerende HR ++ glas erin. Concreet, wanneer de voordeur vervangen, nu is het moment. De collectie verkrijgbare voordeuren is immers enorm groot, en vergeet niet dat de voordeur het aanzien van een pand is. Let maar eens op bij woonhuizen hoe vaak de voordeur qua stijl niet overeen komt met het geheel. Neem daarbij voorgaande in acht, een moderne isolerende kunststof of aluminium voordeur met kozijn verdien je terug. Je verkrijgt een lagere energierekening en je hoeft het nooit over te laten schilderen. Bij de vraag wanneer voordeur vervangen kun je ook dezelfde vraag over de achterdeur stellen. Ook achterdeuren zijn modern, onderhoudsvrij, en isoleren goed. De isolerende aluminium of kunststof achterdeur met kozijn bestaat. Misschien kan het tegelijk meegenomen worden?

Bron: Renovatienieuws.nl

Plaats een reactie