Hoe voorkomt u ongedierte in uw tuin?

Tuinieren kan ontmoedigend worden wanneer u merkt dat uw harde werk ten gevolge van ongewenste plagen voor niets is geweest. Ongedierte lijkt misschien onschuldig, maar het kan een groot aantal problemen veroorzaken, gaande van verontreiniging tot extra kosten.  Er ontstaan gaten, kruiden worden tot de grond toe afgeknabbeld en planten gedijen niet door bodemplagen. Bent u het beu om ongedierte in uw tuin op te merken en wenst u deze te bestrijden? Volg dan onze tips om ongedierte in uw tuin te voorkomen.

Biologische ongediertebestrijding

Bij biologische plaagbestrijding worden er levende organismen gebruikt om de plaag te helpen elimineren. Dit kunnen allerlei organismen zijn, van roofdieren en parasieten tot ziekteverwekkers. Een van de grootste voordelen van natuurlijke methoden is dat er geen giftige chemicaliën worden gebruikt. Daardoor is deze methode niet schadelijk voor mensen of het milieu. Bovendien wordt het ongedierte na verloop van tijd niet resistent tegen de bestrijding. De meeste biologische methoden zijn echter alleen haalbaar bij kleine plaag invasies zoals insecten of planten, en het duurt meestal enige tijd voordat ze werken. 

Chemische ongediertebestrijding

Chemische ongediertebestrijding is het gebruik van pesticiden om schadelijke insecten of organismen te vernietigen. Deze oplossingen zijn over het algemeen gemakkelijker te vinden en te gebruiken dan biologische methodes. Ook geven de meeste chemische middelen sneller resultaat bij het aanbrengen ervan. Ondanks hun vele voordelen kunnen deze giftige stoffen bij blootstelling een bedreiging vormen voor de gezondheid en het milieu, maar de effecten van de meeste moderne chemische stoffen zijn slechts tijdelijk.

Professionele ongediertebestrijding

U kunt op professionals vertrouwen dat zij u helpen bij het vinden van een oplossing of een geschikt product voor ongediertebestrijding product om zo uw plaagdierproblemen uit te roeien. Ze bieden ook verschillende gereedschappen aan om het ongedierte zelf te bestrijden. Zo kan u bijvoorbeeld zelf een mollen verjager zijn indien u te maken heeft met mollen in uw tuin. Daarnaast staan professionals klaar om u het beste professionele advies te geven over bestrijdingsproducten om u te helpen uw specifieke problemen met knaagdieren, insecten of vogels op te lossen. 

Plaats een reactie