Hier moet een horecakeuken aan voldoen

Wanneer je een onderneming in de horeca runt, komt hier erg veel werk bij kijken. Het hart van de horecaonderneming is de keuken. Zo moeten daar de lekkere gerechten gemaakt worden en bepaald de efficiëntie in de keuken hoe lang het duurt voordat klanten hun eten geserveerd krijgen. Om een horecakeuken goed in te richten, is niet eenvoudig. Zo zijn er een aantal aspecten die je zeker niet mag vergeten.

Houd rekening met de hygiëne in de keuken

Een belangrijk aspect waar rekening mee gehouden dient te worden bij het ontwerpen van een keuken, is de hygiëne. Op het gebied van hygiëne zijn er strenge regels waaraan een horecaonderneming moet voldoen. Leef deze regels na en zorg ervoor dat je klanten hiervan kunnen profiteren. Om een goede hygiëne te kunnen waarborgen in de keuken, is het onder andere van groot belang dat de afzuiginstallatie goed is. De afzuiginstallatie bepaald namelijk zowel de werkomstandigheden voor de werknemers als de hygiëne in de keuken. 

Een goede koelkast

Een ander belangrijk onderdeel van de horecakeuken is de koelkast die er geplaatst wordt. Zo dien de koelkast groot genoeg te zijn en dient hij ook vaak geopend te kunnen worden zonder dat er veel koud verloren gaat. Een horeca koeling dien je daarom aan te schaffen bij een hierin gespecialiseerd bedrijf. Zo weet je namelijk zeker dat je een koelkast aanschaft die goed binnen een horeca-onderneming past.

Kies materialen van RVS

Wanneer je een horecakeuken wilt inrichten is het sterk aan te raden om RVS als materiaal te gebruiken. Deze materiaalsoort roest niet en vraagt mede daarom om minder onderhoud. Het is eenmalig een iets grotere investering, maar op lange termijn bespaar je er geld mee. Bovendien ziet er RVS er over het algemeen erg mooi uit en past het in vrijwel elke horeca keuken.

Plaats een reactie