3 tips om het lekker behaaglijk te maken tijdens deze koude winterdagen

De wereld kleurt langzaam wit en de schaatsen worden weer tevoorschijn gehaald. Het is winter en ook het weer werkt goed mee. Sneeuw, ijs en kou! Velen vinden het geweldig. Toch is dat niet altijd voor lange duur. Wat is er heerlijker om na een winterse wandeling lekker op te warmen in je eigen woning? Niets toch? Daarom geven wij je in dit artikel 3 gouden tips om het thuis lekker behaaglijk te maken tijdens deze gure winterdagen.

Tip 1: Een houtkachel

De eerste tip is misschien wel de meest belangrijke om het echte wintergevoel in huis op te wekken: een houtkachel. Met een houtkachel breng je sfeer in je woning. Waar je vroeger de houtkachel met name in oudere woningen zag, zie je ze tegenwoordig juist steeds vaker opduiken. Je hebt dan ook keuze uit veel verschillende modellen en bent niet meer verplicht een ouderwetse kachel te kopen. Een gietijzeren kachel kopen, is dan ook een uitstekend idee wanneer je een modern ingerichte woning hebt. Deze zijn te koop in strakke modellen en sluiten perfect aan bij je moderne interieur. Natuurlijk zijn er ook wat meer traditionele houtkachels te koop, wanneer je toch echt dat nostalgische gevoel wilt evenaren. Het voordeel van een houtkachel is de sfeer die het met zich meebrengt. Een heerlijk knapperend vuurtje op de achtergrond en lekker genieten van de warmte. Dit doet je het gure winterweer buiten toch snel vergeten?

Tip 2: Gezellig maken 

Met het houtvuur op de achtergrond, kun je het ook verder in huis heel gezellig maken. Denk aan kaarsen en leuke winterse decoraties. Kruip zelf alleen of met je geliefde lekker op de bank onder een dekentje, steek de kaarsjes aan, neem een kop warme chocolademelk met slagroom en zet een romantische winterfilm op. Niets kan jouw avond nog verpesten! 

Tip 3: Baktijd

Na het spelen met de kinderen in de sneeuw, is het tijd je op te warmen. Dat doe je natuurlijk bij de heerlijke houtkachel. Maar als je eenmaal opgewarmd bent, weet je dat de kinderen niet meer te houden zijn. Ga dan lekker koekjes met ze bakken. Kies voor een basisdeeg, waar ze mooie figuurtjes uit kunnen drukken. Je hebt hele leuke kerstvormpjes te koop, maar ook zonder vormpjes kun je de lekkerste koeken maken. Wat dacht je van een sneeuwpop? Door deze te bedekken met een wit glazuur, is jouw sneeuwpop koekje helemaal af! En natuurlijk smaken ze overheerlijk bij een kopje warme chocolademelk met slagroom! Heb je geen kinderen om koekjes mee te bakken? Dan kun je dit natuurlijk ook prima in je eentje doen. De koekjes zijn dan zeker net zo lekker!